dimecres, de juny 01, 2011

Calia, Conseller Puig?



Editorial de la Tertúlia Política de Ràdio Premià de Mar. 31 de Maig del 2011.

El conseller de l’Interior de la Generalitat, Felip Puig ha dit avui als Matins de TV3 que ‘no li ha agradat el tractament en els mitjans de comunicació de l’actuació dels Mossos en la tristament cèlebre operació de ‘neteja’ de divendres passat a una Plaça de Catalunya pacíficament presa pels ‘Indignats’. Deixeu-me fer, d’entrada, d’advocat del Diable. És cert que el moviment dels Indignats ha aixecat un corrent de simpatia força generalitzat també en els mitjans de comunicació, a excepció de veus com la de la senyora Pilar Rahola, polemista professional. És cert que, en aquest context de simpatia, no fa cap gràcia veure la brigada mòbil dels Mossos estrenant el seu nou material antidisturbis sobre els acampats i que potser, i només potser, algú hagi pogut explicar el que va passar sota un cert prisma de maniqueisme favorable als Indignats. És cert també que hi ha Mossos ferits i també que en front d’algunes imatges acusatòries de presumpta brutalitat policial, com els aparents cops a un minusvàlid i a un indigent, n’hi ha d’altres que, també presumptament, demostrarien que ni l’un ni l’altre van ser en realitat colpejats pels Mossos. En fi, que potser la idea de que els Policies de la Generalitat portin càmeres al casc no és tan estrafolària després de tot, si així hem de poder veure el que realment passa en aquests casos.

Ara bé, dit això hi ha una altra punt de vista. Diu el conseller Puig, segons recull el portal 3cat24.cat, que la intervenció policial es va preparar perquè tenien informacions que grups violents volien aprofitar les celebracions del Barça per distorsionar l'acampada i calia retirar-ne els elements perillosos. Potser es pot desprendre d’aquestes paraules que el Conseller d’Interior el que volia era en realitat protegir els acampats. De tota manera divendres Puig havia parlat de buidar la plaça per netejar-la per garantir la salut pública, no està clar doncs de quina mena de neteja estaríem parlant finalment. El cas és que una cosa a priori tan senzilla va acabar amb 37 mossos amb contusions o lesions i 84 concentrats 'agredits', segons dades aportades amb paraules textuals pel propi Conseller. I més enllà d’això, la incredulitat dels ciutadans davant del que havia passat i l’escàndol a les portades de la premsa internacional que feia dies que no treien l’ull del que passava a la plaça de Catalunya.

Finalment va arribar la nit de la Champions, el Barça va guanyar, els afeccionats ho van celebrar a l’Arc de Triomf, els ‘elements perillosos’ van tenir la seva batalleta a Canaletes i a la Plaça de Catalunya no va passar absolutament res.

De debò, senyor Conseller, no ens podíem haver estalviat aquest episodi tan absurd?

1 comentari:

Lt. Jespator ha dit...

Collons Traïd, t'ho has pres seriosament lo de fer d'adbocat del diable. Si no et conegues, em pensaria que ets del pal de la Rahola.

Encara es hora que ensenyin imatges de Mossos ferits, el Conseller ha anomenat 2 casos (dits trencats i contusio) i els altres 35? quan no sigui de cop de calor (jo passava calor en samarreta).

Evidentment hi va haber casos de violencia, es clar, es dificil mentenir-se tranquil si et foten un cop de porra. Pero si la gentada congregada (la majoria erem del campament que haviem dormit fora) ens haguessim llençat a per ells, s'hagues muntat una escabetxina, i aleshores si que parlariem de 50 o 70 ferits dels mossos (amb mes de indignats clar, que no teniem coraça)

La gent va aguantar tot el pacificament que es pot aguantar allò. I si els mossos haguessin portat cameres als cascs (a l'estil ALIENS de James Cameron) s'agués vist el mateix, centenars de manifestants asseguts, i algun exaltat que tornava el cop.

La resta de conseqüencies les has resumit prou bé. I aqui si que et dono la raó.

SALUT!